0744.913.584 / 021.460.68.37 office@bdmedical.ro
obiceiuri-nocive-pentru-dintii-nostri

8 obiceiuri nocive pentru dintii tai

In mod normal, o persoana, indiferent de varsta, trebuie sa viziteze medicul stomatolog de cel putin 2 ori pe an pentru consultatie dar si pentru repararea eventualelor probleme minore. Dar pe langa asta, trebuie sa aiba o igiena dentara corecta care sa contina perierea danturii de doua ori pe zi, si daca gingia permite, folosirea regulata a atei dentare pentru indepartarea resturilor de mancare.

De multe ori, insa, oamenii au tendinta sa deprinda obiceiuri nu foarte sanatoase, in special acelea care implica dantura. Iata care sunt cele 10 obiceiuri daunatoare la adresa dintilor nostri:

1. Periajul dintilor intr-un mod agresiv si foarte frecvent

Perierea trebuie facuta intr-un mod placut, nu foarte rapid si fara a se aplica prea mare forta pe periuta. Daca nu sunteti sigur despre cum trebuie procedat, nu ezitati sa intrebati medicul stomatolog.

De asemenea, perierea dintilor mai des de 2 ori pe zi poate dauna dintilor. Nu este indicata perierea imediat dupa masa, intrucat enamelul este slabit din cauza aciditatii alimentelor. O pauza de minim 30 de minute este necesara.

2. Folosirea unei periute gresite

Folosind o periuta cu perii prea duri, poate dauna gingiilor si chiar radacinilor dintilor.

3. Folosirea dintilor ca instrumente de desfacut ambalaje

Pe cat de amuzant pare, pe atat de periculos pentru dantura noastra este acest obicei. Dintii sunt conceputi pentru masticare si nu pentru ruperea de ambalaje confectionate din plastic, a etichetelor sau a dopurilor sticlelor.

4. Scrasnitul dintilor

Acesta se intampla de obicei in mod inconstient, in timpul somnului. O proteza speciala care sa impiedice acest lucru ar putea fi de folos.

5. Mestecarea cuburilor de gheata

Se intampla de multe ori sa ramanem cu gheata pe fundul paharelor, iar apoi sa o rontaim intre masele din obisnuinta.

6. Roaderea unghiilor

Acest tic nervos poate dauna atat de tare danturii incat dintii se pot fractura.

7. Deshidratarea

Un adult trebuie sa consume cel putin 2 litri de apa in cursul unei zile. Majoritatea oamenilor uita sa faca acest lucru din cauza programului prea incarcat sau pur si simplu din comoditate. Din cauza deshidratarii, saliva nu este produsa la nivelul optim si nu mai neutralizeaza in mod eficient acizii gasiti in alimente ceea ce duce la carii si la respiratii urat mirositoare.

8. Consumul de zahar si bauturi racoritoare bogate in zahar

Unul dintre cele mai mari riscuri este prezentat de consumul excesiv de zahar. Acesta se gaseste in foarte multe alimente, in special in bauturile racoritoare acidulate. Datorita zaharului, apar eroziunile dintilor si se formeaza cariile. Asadar, este recomandat consumul moderat al alimentelor zaharoase.

Author Info

BD Medical

No Comments

Post a Comment